Projekty zrealizowane w 2015 roku

Mikołajki 2015

Gratulujemy uczniom Szkoły Tańca Nowoczesnego Capitol pięknego popisu mikołajkowego - dziękujemy:)

Gorąco dziękujemy naszym instruktorom Kasi i Piotrowi za przygotowanie i przeprowadzenie występu na scenie Teatru Capitol.

Bardzo dziękujemy również Teatrowi Muzycznemu Capitol za pomoc w realizacji imprezy i udostępnienie sceny na prezentacje naszych młodych tancerzy.

Ogromne podziękowania kierujemy do rodziców, przyjaciół i gości naszych uczniów  za liczne przybycie i wspaniałą atmosferę podczs pokazu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szkoła Tańca Nowoczesnego Capitol we Wrocławiu zaprasza na pokaz tańca "Mikołajki 2015", który odbędzie się w głównym holu Teatru Muzycznego Capitol we Wrocławiu w dniu 4 grudnia o godz. 17.00. Na naszym mikołajkowym pokazie wystąpią uczestnicy zajęć tanecznych, które odbywają się w siedzibie Fundacji TM Capitol. Przed państwem wystąpią dzieci i młodzież, które czynnie uczestniczą w zajęciach tanecznych już kolejny rok oraz dzieci które stawiają pierwsze taneczne kroki od września tego roku. Zobaczymy kategorie wiekowe do 7 lat, do lat 11, 12-15 lat oraz kategorie powyżej 15 roku życia. Na nasz popis zapraszamy wszystkich pasjonatów tańca, rodziców, znajomych, rodziny uczestników i zaproszonych gości.
Zapraszają instruktorzy Szkoły Tańca Piotr i Kasia Małeccy oraz zarząd Fundacji Teatru Muzycznego Capitol we Wrocławiu.

W ramach programu "Szkoła w mieście" Fundacja zrealizowała warsztaty teatralne pt. Jasełka jako forma teatralna. Warsztaty przygotowane dla młodzieży- uczniów Gimnazjum nr 2 we Wrocławiu.

Uprzejmie informujemy, że zajęcia w szkole tańca rozpoczynają się 14 września 2015 r.

/zgodnie z planem umieszczonym poniżej/

Na spotkanie organizacyjne zapraszamy rodziców/opiekunów uczniów w dniu 11 września - piątek o godzinie 17 w dużej sali baletowej( szczególnie gorąco zapraszamy nowe osoby - będzie okazja porozmawiać z instruktorami, uzgodnić szczegóły i poznać miejsce .

Plan zajęć

Szkoła Tańca Nowoczesnego Capitol

Grupa 1a - przedszkolaki od 4-6 lat  -  poniedziałek od 16.45 do 17.45 / mała sala baletowa

Grupa 1b - przedszkolaki od 4-6 lat  -  środa od 16.45 do 17.45 / mała sala baletowa

Grupa 2a - dzieci od 7-9 lat   - czwartek od 16.30 do 17.30 / mała sala baletowa

Grupa 2a - dzieci od 7-9 lat   - czwartek od 17.30 do 18.30 / mała sala baletowa

Instruktor: Kasia Małecka

Grupa 3a - od 9-11 lat poniedziałek i piątek  od 16.30 do 18.00 / duża sala baletowa

Grupa 3b - od 12-15 lat  -  wtorek i czwartek od 16.30 do 18.00 / duża sala baletowa

Grupa 4abasic jazz - pow. 15 lat - poniedziałek od 18.00 do 19.30

duża sala baletowa i sobota od 14.00 do 15.30 / duża sala baletowa

Grupa 4b – zaawansowana jazz - pow. 15 lat - środa od 16.30 do 18.00 / duża sala baletowa i sobota od 15.30 do 17.00 / duża sala baletowa

Instruktor: Piotr Małecki

Grupa dla dorosłych – jazzwtorek od 19.45 do 21.15 / duża sala baletowa

i sobota od 15.15 do 16.45 / mała sala baletowa

Grupa 9 lat + douczania – sobota od 13.00 do 15.00 / mała sala baletowa

Grupa dzieci z rodzicami – sobota od 12.00 do 13.00 / mała sala baletowa

Instruktor: Kasia Małecka

Zastrzegamy sobie prawo zmian w planie zajęć ze względu na formowanie i liczebność grup - wszystkie zmiany będą konsultowane z rodzicami/opiekunami uczniów.

Zajęcia Szkoły Tańca Capitol odbywają się na salach baletowych w siedzibie Fundacji Teatru Muzycznego Capitol przy ul. Piłsudskiego 72 we Wrocławiu.

Dla nowych osób pierwsze zajęcia są gratisowe.

Przypominamy o konieczności podpisania Umowy o naukę dziecka w Szkole Tańca Capitol.

1. Zajęcia taneczne dla przedszkolaków od 4-6 lat

Zajęcia odbywać się będą w małych grupach (do 10 osób) 1 raz w tygodniu - 60 min.

Opłata - 60 zł miesięcznie

2. Taniec  dla dzieci od 7-9 lat

Opłata - 60 zł miesięcznie

Instruktor - Pani Katarzyna Małecka

3. Taniec nowoczesny – Techniki tańca jazzowego – street dance - hip-hop, jazz dance, show dance

Zajęcia odbywać się będą w 4 grupach ( od 9-11 lat  i od 12-15 lat oraz 2 grupy powyżej 15 lat) 2 razy w tygodniu po 2 godziny lekcyjne.

Opłata - 150 zł miesięcznie

Instruktor - Pan Piotr Małecki

4. Step dla młodzieży od 18 lat

Zajęcia odbywać się będą 1 raz w tygodniu - 90 minut.

Opłata - 100 zł miesięcznie

Pedagog tańca - Pan Krzysztof Gliszczyński

5. Brodway Jazz dla młodzieży od 18 lat

Zajęcia odbywać się będą 1 raz w tygodniu po 90 min.

Opłata - 100 zł miesięcznie

Pedagog tańca - Pan Krzysztof Gliszczyński

6. Taniec towarzyski dla dorosłych

Zajęcia 1 raz w tygodniu - 90 min.

Opłata -100 zł miesięcznie

Instruktor - Pani Katarzyna Małecka

Pozostałe informacje po uformowaniu się grup i konsultacjach z uczniami i rodzicami/opiekunami

Uprzejmie informujemy, że od stycznia do grudnia 2015r  Fundacja Teatru Muzycznego Capitol kontynuuje realizację edukacyjnego projektu kulturalnego pt. " koRepetycje muzyczne". W ramach projektu odbędzie się 10 audycji. Program przeznaczony  dla uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjalistów będzie  realizował statutowe cele fundacji m. in. poprzez edukację kulturalną dzieci i młodzieży oraz rozbudzanie i rozwijanie zainteresowań artystycznych. Zadanie prowadzone  dzięki wsparciu Gminy Wrocław i we współpracy  z  Wydziałem Kultury UM we Wrocławiu (dotacja ze środków publicznych)  - audycje odbywają się  na Małej Scenie Fundacji Teatru Muzycznego Capitol.

Serdecznie zapraszamy szkoły do udziału w programie.

Koordynator projektu:  Fundacja Teatru Muzycznego Capitol - 505-18-99-83 ,

wroclawmiastospotkan

www.wroclaw.pl | www.kreatywnywroclaw.pl

W dniach 29-30 maja wystawiliśmy w Warszawskim Teatrze IMKA spektakl Teatru Muzycznego Capitol pt. "JOPLIN" w reż. Tomasza Gawrona. Spektakl prezentowany był w ramach Festiwalu "Polska w IMCE. Niecodzienny Festiwal Teatralny".

---------------------------------------------------------

W ramach projektu "TEATR OD KULIS" w maju Fundacja zrealizowała warsztaty teatralne dla młodzieży - uczniów Gimnazjum nr 2 we Wrocławiu.

Organizacja Oprawy Muzycznej Koncertu z okazji wręczenia nagrody AMBASADOR 2015 na Scenie Ciśnień Teatru Muzycznego Capitol we Wrocławiu w dniu 22 kwietnia 2015r.

12 marca 2015 Fundacja zaprezentowała w Wiśle w ramach IV Konferencji EthosEnergy spektakl Teatru Muzycznego Capitol pt. DŻOB.

WOKAL SCENA TANIEC
WOKALNE WARSZTATY WAKACYJNE 2015
6-18.07 / 20.07-1.08 / 3-15.08

Warsztaty mają na celu rozbudzenie łączonego myślenia o dźwięku, słowie i ruchu. Uczestnicy będą mogli poznać każdą z dyscyplin z osobna i połączyć wszystkie w pokazie scenicznym - koncercie. Wyrażanie emocji w sztuce scenicznej jest nierozłączne w geście, brzmieniu, interpretacji. Ćwiczenia będą prowadziły każdego uczestnika do odkrywania w sobie
własnej, niepowtarzalnej formy wyrazowej, możliwości własnego ciała, głosu i wrażliwości.
Skierowane są do osób, które rozpoznały już te wartości w sobie , jak i do osób, które wobec siebie mają tego rodzaju przypuszczenia.

CZAS TRWANIA JEDNEGO TURNUSU - DWA TYGODNIE / 85 godzin
LICZBA UCZESTNIKÓW - 12 osób / WIEK - 18+

indywidualne-konsultacje-wokalne

warsztaty-aktorskie
warsztaty-wokalne

POPISOWY WYSTĘP  UCZNIÓW SZKOŁY TAŃCA NOWOCZESNEGO CAPITOL odbędzie się 26 czerwca 2015 r/ piątek/ w Teatrze Muzycznym Capitol o godz. 17.30 na tzw. "Scenie na Dywanie" - główny hol teatru. Po Popisie nastąpi rozdanie dyplomów.
Na uroczystość zakończenia roku szkolnego 2014/2015 serdecznie zapraszamy rodziców i opiekunów naszych uczniów, przyjaciól i znajomych oraz wszystkich kochających taniec.
Pokaz przygotował Instruktor tańca STN Capitol - Pan Piotr Małecki.

W ramach programu "Szkoła w mieście" dla uczniów Gimnazjum nr 2 we Wrocławiu Fundacja przeprowadziła warsztaty pt. "Sztuka autoprezentacji podczas wystąpień publicznych".