Na zaproszenie Szkoły Tańca Danse Passion z Mulhouse  w dniach 23-27 czerwca 2017 r grupa uczniów z  naszej szkoły wraz z instruktorami wyjedzie do Francji.  Wyjazd organizuje Fundacja Teatru Muzycznego Capitol we współpracy i  przy wsparciu Alliance Francaise. Poza próbami i wystepęm Danse Passion zatroszczyła się o czas wolny i przygotowano dla naszych uczniów wiele atrakcji (m.in. zwiedzanie Mulhouse, zwiedzanie Muzeum Aut).

Danse Passion                                                                                                       Mulhouse, le 17 Mai 2017

WERSINGER Philippe

3A Avenue du Maréchal Foch

68100 MULHOUSE

Tel. : 03 89 66 00 73

06 36 36 88 48

Trophée de la Culture de la ville de Mulhouse                                           A la Fondation du Capitol de Wroclaw

Madame la Directrice,

L'école de Danse Passion a l'honneur et le grand plaisir d'inviter l'ensemble des danseurs du Capitol de Wroclaw.

Notre échange culturel est prévu pour la période du 23 juin l'après midi au 27 juin au matin.

Votre ensemble est composé de 25 personnes, accompagnateurs compris.

L'école de Danse Passion prend en charge le séjour concernant l'hébergement en famille, les repas et les visites

culturelles avec l'appui de la ville de Mulhouse et le soutien d'Amitié Franco Polonaise, présidente Annabella WERSINGER

qui parraine cet échange culturel.

Nos invités danseront au Théâtre de la Sinne pour une durée d'une demi-heure de spectacle.

En retour, Danse Passion se réjoui de vous rendre visite dans les mêmes conditions à Wroclaw dont la date est à déterminer.

Danse Passion et moi même sommes impatients de vous accueillir et de partager un échange culturel chaleureux riche de succès.

Je vous prie de croire, Madame la Directrice en ma considération distinguée.

------------------------------------------------------------------------------------

Trofeum(wydzial) Kultury miasta MULHOUSE

Danse Passion

Philippe Versinger

3A, avenue Du Marechal Foch

68100 Mulhouse

tel:00 33389660073

Do Fundacji Teatru Capitol we Wroclawiu

Szanowna Pani Dyrektor,

Szkola Tanca DANSE PASSION ma zaszczyt i wielka przyjemnosc zaprosic zespol tancerzy przy Fundacji Capitol we Wroclawiu.

Nasze zaproszenie w ramach wymiany kulturalnej bedzie mialo miejsce od 23 czerwca, po poludniu do rana 27 czerwca.

Zapraszamy grupe 25 osob , w tym osoby towarzyszace.

Szkola Danse Passion podejmuje sie organizacji calego pobytu, w tym zakwaterowanie w rodzinach, posilki, wizyty kulturalne i zwiedzanie miasta ,a to wszystko przy wspolpracy z miastem Mulhouse

oraz stowarzyszeniem Przyjazni francusko-polskiej, na czele z jego Przewodniczaca Pania Annabella WERSINGER, ktora patronuje calej wymianie kulturalnej.

Nasi goscie sa proszeni o polgodzinny wystep w czasie spektaklu w Theatre de la Sinne.

W zamian, Danse Passion zlozylby wizyte we Wroclawiu na takich samych warunkach w odpowiednim terminie dla obu stron.

Danse Passion i ja sam,jako dyrektor szkoly, z niecierpliwoscia czekamy na Wasz przyjazd aby moc podzielic sie wzajemnymi osiagnieciami i sukcesami.

Lacze wyrazy szacunku

Philippe Versinger

W zakładce Szkoły Tańca znajduje się program pobytu i pozostałe informacje.